Samsung добавя поддръжка за хардуерни блокчейн портфейли за смартфони Galaxy



Samsung Electronics обяви нова актуализация, която ще позволи на собствениците на смартфони Galaxy да управляват и търгуват с криптовалути от смарт портфейли на трети страни. Потребителите ще получат достъп до своите цифрови активи, като ги импортират от определени студени портфейли в портфейла на блокчейн на Samsung. Според Samsung VP Wun Ah Yoon, смартфоните Galaxy ще могат да се свързват с хардуерни портфейли: Ledger Nano S и Ledger Nano X.

Yoon добави, че през последните шест месеца броят на активните потребители на услугата е нараснал с повече от 100%. В момента портфейлът съдържа стотици милиони цифрови активи, въпреки че той не даде точна цифра. Портфейлът на Samsung Blockchain Keystore стартира през 2019 г. заедно със смартфона Galaxy S10. Той се превърна в гръбнака на инициативата за блокчейн на компанията и реши редица проблеми със сигурността, свързани с достъпа до блокчейна на мобилни телефони. Keystore позволява на потребителите да използват смартфони като вид студен портфейл за съхраняване на лична информация в сигурна среда. Допълнителни нива на защита се осигуряват от Samsung Knox и TEE. От пускането на Galaxy S10, портфейлът поддържа криптовалути: BTC, ETH, TRX, GUSD и TRC-20.


Source https://news.samsung.com/global/samsung-makes-it-easier-to-use-blockchain-on-galaxy-devices-with-support-for-hardware-wallets

No comments:

Post a Comment